במסגרת מחקר שערכו באוניברסיטת תל אביב חוקרים מקומיים גילו כי אפשר לעכב את ההתפשטות של סרטן העור. עולם הרפואה מתקדם מידי שנה, תרופות חדשות, טיפולים חדשניים, פתרונות רבים לבעיות רבות אך ישנן מחלות שנשארות בעבור הרפואה היום כסימן שאלה.
היה נראה כי סרטן הייתה ואלי תישאר מחלה ללא תרופה או ללא מרפא. אז זהו שלא, חוקרים מאוניברסיטת תל אביב הצליחו לעכב את התפשטות סרטן העור בגול ב60 עד ל80 אחוזים, המחלה הגדולה יכולה לשנות את פני הרפואה ולהעניק לה מבט קרוב יותר.
הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב: “אנחנו יודעים ש-90 אחוזים מהמטופלים שחולים במלנומה מפתחים בסופו של דבר מלנומה גרורתית במוח. זו הייתה נקודת הפתיחה שלנו ומשם התמקדנו בציר חשוב שמצאנו שמופעל כשהמלנומה מגיעה למוח”.
פרופ’ רונית סצ’י-פאינרו: “תאי המלנומה, כשהם עוזבים את הגידול הראשוני ומסתובבים בזרם הדם, הם כבר מתחילים להכין את הקרקע במוח שיש שם תאים שהם מדברים איתם”.
פרופ’ סצ’י-פאינרו: “אנחנו מדפיסים את הגידול שהגיע מהחולה, יחד עם כלי הדם שדרכם אנחנו מזרימים את הטיפולים השונים שאנחנו בודקים על הגידול הזה ורואים אם זה מצליח לעכב את התקדמות המחלה”, השיטה של להדפיס רפליקות של אותו גידול מספר פעמים מאפשרת לנו לנסות על זה טיפולים שונים, כשבעתיד לפי זה נוכל להחליט איזה טיפול מתאים לחולה המסוים הזה”.